تگ کنونیکال چیست و چه کاربردی در سئو دارد؟

همان‌طور که می‌دانید عوامل بسیار زیادی روی سئو سایت اهمیت دارد. گاهی موتورهای جستجو در تشخیص محتوای اصلی دچار مشکل می‌شوند که برای حل این مشکل باید از Canonical استفاده کنید. این تگ می‌تواند کمک شایانی به موتورهای جستجو داشته باشد تا مطالب وب سایت‌تان ایندکس سریع‌تر و بهتری داشته باشد.

تگ canonical چیست؟

تگ کنونیکال

تگ کنونیکال روشی است که به کمک آن می‌توانید به موتورهای جستجو اطلاع دهید که آیا صفحه‌ای که در حال خزش توسط موتور جستجو است، شامل محتوای اصلی است یا اینکه محتوای اصلی در صفحه دیگری قرار دارد. همچنین استفاده از تگ‌های کنونیکال باعث می‌شود تا محتواهای تکراری و کپی توسط موتورهای جستجو شناسایی شوند. به عبارت دیگر استفاده از تگ‌های کنونیکال کمک می‌کند تا ارجحیت آدرس‌ها برای موتورهای جستجو مشخص شود. 

کاربرد و اهمیت استفاده از تگ کنونیکال در سئو

ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که چرا استفاده از تگ‌های کانونیکال مهم است و استفاده از آن اساسا چه کمکی به وب سایت و سئوی آن می‌تواند داشته باشد؟ قطعا شما هم می‌دانید که آدرس‌های زیادی می‌تواند برای یک صفحه سایت وجود داشته باشد که هر کدام از این آدرس‌ها در نهایت به یک صفحه خاص ختم شوند. درست است که ما به عنوان یک انسان متوجه یکسان بودن این آدرس‌ها می‌شویم، ولی این موضوع برای موتورهای جستجو قابل تشخیص نیست. با این اوصاف موتورهای جستجو تمامی آدرس‌های زیر را به عنوان یک صفحه مجزا در نظر می‌گیرد.

http://www.example.com
https://www.example.com
http://example.com
http://example.com/index.php
http://example.com/index.php?refer=twitter

همان‌طور که گفته شد این تمامی این صفحات ما را به یک صفحه خاص هدایت می‌کنند اما خزنده‌های موتورهای جستجو هر کدام از این آدرس‌ها را یک URL جداگانه به حساب می‌آورند. در نتیجه در سایت شما به اشتباه چند صفحه کپی شده و تکراری Crawl می‌شود. می‌دانید که اگر تعداد صفحات کپی شده در وب‌سایت شما از حد خاصی بیش‌تر باشد در سئو سایت تاثیر بسیار بدی ایجاد می‌شود و مشکلاتی برای رتبه سایت‌تان به وجود می‌آید. 

عمده‌ترین دلایل وجود محتوا با آدرس های url متفاوت روی سایت (هرکدام را توضیح دهید که در چه شرایطی این اتفاق رخ می دهد)
دلایل زیادی برای آدرس‌های متفاوت URL وجود دارد اما مهم‌ترین آن‌ها موارد زیر است:

  1. آدرس‌های URL داینامیک مانند: http://example.com/?post=1&var=2&var=3
  2. وجود نسخه موبایل وب سایت مانند آدرس m.example.com  و  www.example.com
  3. سایت‌هایی که بین‌المللی هستند، اما هدف جغرافیایی مشخصی ندارند.
  4. نوشتن یا ننوشن www و موضوعات مربوط به زیر دامنه‌ها مانند: www.example.com یا  example.com
  5. تولید آدرس‌های URL مختلف توسط CMS سایت.
  6. کپی کردن یا انتشار مجدد محتوای بلاگ در سایت‌های دیگر.
  7. اجرای سایت روی HTTP و HTTPS به طور همزمان.

آموزش استفاده صحیح از تگ کنونیکال

تگ کنونیکال باید در قسمت Head قرار گیرد. گوگل به تگ‌هایی که در بدنه کد‌ها وجود دارند توجهی ندارد. البته این موضوع بیش‌تر به‌خاطر مسائل امنیتی است؛ چرا که وب‌سایت‌ها امکان ویرایش کد را در بدنه سایت برای کاربران فراهم کرده‌اند. در نتیجه اگر تگ کنونیکال در بدنه سایت هم عمل کند کاربران می‌توانند به وب سایت ضربه بزنند. به طور کلی برای کانونی سازی صفحات می‌توان از کد زیر استفاده کرد. 

</ "link rel="canonical" href="http://example.com/">

در ابتدا باید لینک صفحه را وارد کنید و پس از آن کد rel="canonical" را وارد کنید. در نظر داشته باشید که در پایان بعد از وارد کردن href، آدرس صفحه جدید را وارد کنید. 

تفاوت استفاده از تگ کنونیکال و ریدایرکت301

یکی از رایج‌ترین سوالات در مورد تگ کنونیکال این است که آیا این تگ همانند ریدایرکت ۳۰۱، اعتبار صفحه را به صورت کامل منتقل می‌کند یا خیر؟! در بسیاری از موارد این گونه به نظر می‌رسد که اعتبار صفحه در تگ کنونیکال منتقل می‌شود، اما پاسخ این سوال را نمی‌توانیم با قطعیت کامل بله بدهیم. فرض کنید شما صفحه A را به کمک تگ کنیوکال به صفحه B ارجاع می‌دهید، موتورهای جستجو می‌دانند که صفحه B در حقیقت صفحه اصلی شما است، اما کاربران همچنان می‌توانند صفحه A و B را مشاهده کنند. اما اگر از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کنید کارابران به شکل اتوماتیک به صفحه ‌‌‌B منتقل می‌شوند و نمی‌توانند صفحه A را مشاهده کنند. 

نحوه تنظیم تگ کنونیکال در وردپرس

اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنید می‌توانید از افزونه Yoast استفاده کنید. بعد از نصب این افزونه می‌توانید از طریق این ابزار تگ Canonical را برای صفحات مختلف اجرا کنید. فقط کافی است به قسمت Advanced افزونه مراجعه کنید و در بخش Canonical URL آدرسی به غیر از URL صفحه جاری را وارد کنید. ضمن اینکه افزونه‌های دیگری برای این منظور نیز وجود دارد.

جمع‌بندی

استفاده از تگ Canonical می‌تواند سبب جلوگیری از اشتباه موتورهای جستجو شود. اگر تگ کنونیکال استفاده نکنید ممکن است با گذشت زمان خزنده‌های موتورهای جستجو محتوا‌های شما را کپی به حساب بیاورند و مشکلاتی را برای سئو شما به وجود بیاورند. 
 

همچنین بخوانید
افزایش سرعت سایت در هر نوع سایت متفاوت است. روش های کاربردی و عملی بالا بردن سرعت لود سایت را در این مقاله از seo24 می خوانید
بهترین جایگزین برای الکسا، موضوعی است که اخیرا افراد زیادی به دنبال آن هستند. در این مقاله از seo24 به معرفی بهترین جایگزین سایت الکسا و قابلیت‌های آن پرداخته‌ایم.
برای اشتراک گذاری لینکهای طولانی و داشتن آمار کلیک آن معمولا از سرویس های کوتاه کننده لینک مانند سرویس کوتاه کنندذه لینک گوگل goo.gl استفاده میشود.خوشبختانه این سرویس کوتاه کننده لینک برای کاربران ایرانی مسدود نشده و میتوان از آن استفاده کرد و آمار دقیق هم از وضعیت لینک کوتاه شده بدست آورد.
سرچ کنسول چیست؟ آموزش کامل کار با گوگل سرچ کنسول یا وبمستر تولز سابق و اهمیت آن در سئو را در این مطلب از سئو24 بخوانید.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
بهنام کرمی
ارسال شده در : چهارشنبه 09 شهریور 1401

سلام وقت بخیر به نظرتون این تگ برای محصولات یک وبسایت، به سمت دسته بندی اصلی اگر اجرا شه خوبه؟ محصولات ممکنه در خیلی از موارد دارای توضیحات یکسان باشند. آیا نو ایندکس کردن محصولات خوبه یا کنونیکال کردن به دسته اصلی همان محصول؟

برای سفارش سئو سایت خود، همین الان کلیک کنید.