یکی از روشهای بهینهسازی برای بهبود رتبه و موقعیت وبسایتها در موتور جستجوی گوگل لینک سازی است. این فرآیند شامل ارجاع لینک از وبسایتها و منابع دیگر به صفحات وبسایت شما میشود. این لینکها به عنوان رایها یا تأییدهای مثبت به وبسایت شما در نظر گرفته میشوند و موتورهای جستجو آنها را بهعنوان نشانههایی از اعتبار و ارزش محتوای شما میبینند.
تفاوت لینک فالو و نوفالو
لینکهای فالو و نوفالو دو نوع از لینکها هستند که در رابطه با سئو و بهینهسازی وبسایتها نقش مهمی ایفا میکنند. این دو نوع لینک تفاوتهایی در نحوه تأثیر بر رتبهبندی وبسایتها در موتورهای جستجو دارند.
لینک فالو چیست؟
لینکهای فالو لینکهایی هستند که توسط موتورهای جستجو پیگیری میشوند و به طور معمول بر روی رتبهبندی وبسایتها تاثیر مثبتی دارند.اما لینک های نوفالو را دیگر ربات ها دنبال نمی کنند و انتقال اعتباری هم از صفحه مبدا به صفحه مقصد انجام نمی شود. با این روش دیگر خبری از حمله ربات ها و کاربران کامنت گذار برای لینک سازی های به وسایت ها وجود ندارد. وقتی لینکی به صورت فالو ارائه میشود، اشارهگر لینک (Anchor Text) و کلمات کلیدی مرتبط با صفحه مقصد به عنوان یک پویشپذیری شناخته میشوند و موتورهای جستجو به این کلمات کلیدی برای صفحه مقصد بیشتر توجه میدهند. لینکهای فالو معمولاً به صورت پیشفرض ارائه میشوند و بدون استفاده از ویژگیهای خاص به وبسایتها اضافه میشوند.
لینک نوفالو چیست؟
یکی از پارامتر های رتبه بندی الگوریتم های گوگل در سال های آغازین فعالیت این موتور جستجو، لینک ها بودند.گوگل از همان ابتدا برای لینک سازی ارزش زیادی قائل می شد.این موضوع از چشم متخصصان سئو پوشیده نمانده بود و بعضی از کارشناسان به جای اینکه به کیفیت لینک سازی توجه داشته باشند کمیت آن را در اولویت قرار می دادند تا بتوانند خیلی سریع تر رتبه 1 را تصاحب کنند. گوگل هم تصمیم گرفت برای حل این مسئله یک خصوصیت جدید برای لینک ها معرفی کند و آن نوفالو بود. معرفی نوفالو در سال 2005 اتفاق افتاد که بعدتر در سال 2020 آپدیت شد و تغییرات عمده ای یاقت که در ادامه به آن خواهیم پرداخت گوگل در سال 2005 اعلام کرد: لینکهای نوفالو لینکهایی هستند که با استفاده از ویژگی خاص نوفالو، توسط موتورهای جستجو خزش نمیشوند. بدین ترتیب، این لینکها بر روی رتبهبندی وبسایتها تاثیر مستقیمی ندارند.
وقتی لینکی به صورت نوفالو ارائه میشود، اشارهگر لینک و کلمات کلیدی مرتبط با صفحه مقصد توسط موتورهای جستجو شناخته نمیشوند و برای صفحه مقصد به عنوان یک پویشپذیری محسوب نمیشوند. لینکهای نوفالو معمولاً برای جلوگیری از انتقال جریان لینک (Link Juice) به صفحه مقصد، کنترل اسپم، ایجاد لینکهای تبلیغاتی و نظارت بر لینکهای از بیرون به کار میروند. ترکیب صحیح و مناسب از لینکهای فالو و نوفالو برای یک وبسایت بهینه شده، میتواند به بهبود رتبهبندی وبسایت در موتورهای جستجو کمک کند و به علاوه، برای مدیریت ارتباطات خارجی و اجتناب از مشکلات احتمالی مانند اسپمهای احتمالی و تاثیر منفی لینکها، مفید باشد.
معرفی دو ویژگی جدید لینک توسط گوگل
گوگل بعد از گذشت 15 سال(2020) از معرفی نوفالو با معرفی دو ویژگی برای لینک ها، نقش و تاثیر لینک نوفالو را نیز تغییر داد. آن دو ویژگی عبارتند از لینک اسپانسری (Sponsored) و لینک تولید شده توسط کاربران (UGC)
لینک اسپانسری (Sponsored)
لینک اسپانسری به این معناست که برای دریافت آن، سایت مقصد به سایت مبدا هزینه پرداخت کرده است.استفاده از لینکهای اسپانسری برای تبلیغات به تبلیغدهندگان اجازه میدهد تا ترافیک وب و احتمالاً بازدید کنندگانی که به محصولات و خدمات آنها علاقهمند هستند، به دست آورند. همچنین، این نوع تبلیغات میتواند به درآمدزایی برای صاحبان وبسایتها که اسپانسرها را برای نمایش لینکهای تبلیغاتی در سایتهایشان جذب میکنند، کمک کند.
لینک تولید شده توسط کاربران (UGC)
لینکهای تولید شده توسط کاربران بهطور کلی به لینکهایی اطلاق میشود که توسط افراد عادی و کاربران اینترنت ایجاد میشوند، بدون اینکه توسط وبسایتها، سازمانها یا موتورهای جستجو ایجاد یا تأیید شوند. این لینکها ممکن است به عنوان بخشی از محتوا، نظرات، ارسالها در رسانههای اجتماعی، ایمیلها و غیره ایجاد شوند.
آیا لینک های نوفالو می توانند عامل رتبه بندی باشند؟
در گذشته لینک های فالو عامل رتبه بندی گوگل نبودند اما پس از آپدیت الگوریتمی که در مارس 2020 اتفاق افتاد، گوگل اعلام کرد که لینک های نوفالو با هدف خزیدن و نمایه سازی به یک اشاره گر تبدیل خواهند شد. گوگل بر این باور است که لینک های نوفالو می توانند یک عامل برای رتبه بندی باشند و تاثیر آن می تواند در حد یک پالس مثبت یا یک اشاره باشد. واضح است که ارزش لینک های نوفالو نسبت به قبل افزایش پیدا کرده ولی اینکه به طور مستقیم یا غیر مستقیم در سئوی وب سایت ما موثر باشند به عهده ی گوگل است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید