بعضی اوقات تصورات غلط و رایج باعث بروز مشکلاتی در سایت و بهینه سازی سایت میشوند؛ کنیبالیزیشن نیز حاصل یکی از این تصورات رایج و غلط است. در ادامه این مطلب قصد داریم به توضیح کنیبالیزیشن (همنوع خواری) بپردازیم و راه حل آن را نیز بیان کنیم.
کنیبالیزیشن (Cannibalization) یا همنوع خواری چیست؟
اگر شما به طور همزمان با یک عبارت جستجوی یکسان در گوگل، چند پست یا مقاله داشته باشید ممکن است دچار کنیبالیزیشن شوید. بهتر است پستها و مقالات وب سایتتان را با یک کلمه کلیدی یکسان بهینه کنید تا صفحات دیگر نیز شانس گرفتن رتبه بهتر در گوگل را داشته باشند. متاسفانه مشکل کنیبالیزیشن به طور مستقیم روی سئو سایت و رتبه وبسایت شما تاثیر منفی میگذارد. صفحاتی از سایت که دارای کلمات کلیدی یکسان هستند به نوعی باعث میشوند تا شانس موفقیت سایر صفحات که از این کلمه استفاده میکنند بلعیده شود به همین خاطر به این حالت، همنوع خواری نیز گفته میشود.
چرا کنیبالیزیشن در کلمات کلیدی یک مشکل به حساب می آید؟
به نظر شما اگر چند صفحه متفاوت بخواهند برای یک کلمه کلیدی خاص رتبهبندی شوند، در نهایت کدام صفحه برای کاربران مناسبتر است؟ زمانیکه رباتهای گوگل در سایت شما به خزش مشغول هستند مشاهده میکنند که چندین صفحه از وبسایتتان برای یک کلمه کلیدی مرتبط وجود دارند، اما گوگل مجبور است از بین آنها، باارزشترین صفحه را انتخاب کند. در این صورت ممکن است از بین مقالههای موجود سایت شما به ازای یک کلمه کلیدی واحد، دو عدد از صفحات شما توسط گوگل در صفحه اول جستجو قرار گیرند. بسیاری از افراد بعد از مشاهده دو لینک از وب سایتشان در صفحه اول گوگل خوشحال میشوند، اما این موضوع را نمیدانند که اگر این مشکل را برطرف کنند ممکن است در رتبه اول گوگل قرار بگیرند و نرخ کلیک CTR بهتری دریافت کنند.
چه زمانی کنیبالیزیشن مشکل ایجاد میکند؟
اگر حول یک موضوع خاص مقالات مختلفی با کلمات کلیدی یکسان یا شبیه به هم منتشر کنید ممکن است دچار کنیبالیزیشن شوید. به همین خاطر توصیه میشود در هر موضوع مقالات طولانی و جامعی بنویسید و از نوشتن محتواهای کوتاه در صفحات مختلف جلوگیری کنید. به عبارت دیگر بهتر است محتواهایی که میخواهید در صفحات مختلف منتشر کنید را جمعبندی کنید و در یک صفحه انتشار دهید تا با مشکل کنیبالیزیشن مواجه نشوید.
چگونه کنیبالیزیشن را تشخیص دهیم؟
ممکن است شما تا امروز این موضوع را نمیدانستید و حالا میخواهید بدانید که آیا وب سایت شما دچار مشکل کنیبالیزیشن است یا خیر. بهترین راه برای تشخیص این موضوع استفاده از عبارت زیر است:
Site:example.com “keyword”
بهجای example.com آدرس سایت خودتان را و بهجای keyword هم کلمه کلیدی مورد نظرتان را قرار دهید. حالا نتایجی در صفحه گوگل نمایش داده میشود و مقالاتی که ممکن است از نظر محتوا به هم شبیه باشد را برای شما نمایش میدهد.
چگونه میتوانیم مشکل کنیبالیزیشن را حل کنیم؟
در حقیقت روشهای بسیار مختلفی برای حل مشکل کنیبالیزیشن وجود دارد، اما بهترین روش جمعبندی مقالات و پستهایی است که از یک کلمه کلیدی تشکیل شدهاند. در گام اول سعی کنید مقالاتی که دارای کلمات کلیدی یکسان یا شبیه به همدیگر هستند را شناسایی کنید سپس این مقالات را در یک مقاله جامع جمعبندی و منتشر کنید و در صفحات دیگر به صفحه اصلی ریدایرکت دهید. البته گوگل به مرور زمان صفحات ریدایرکت شده را از فهرست نتایج حذف میکند و رتبه آنها را به صفحه اصلی منتقل میکند.
جمعبندی
به هیچ عنوان نباید کنیبالیزیشن را با محتوای تکراری یا duplicate content اشتباه بگیرید. در محتواهای تکراری محتوای دو یا چند صفحه کاملا یکسان یا بسیاری نزدیک به هم هستند، اما در کنیبالیزیشن محتوای صفحات فرق دارند و صرفا کلمه کلیدی یکسان مشکلزا است. این موضوع برای سئو سایت مشکلات زیادی ایجاد میکند چراکه این موضوع باعث سردرگمی موتورهای جستجو میشود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
سلام بسیار ممنون