پیشتر هم اشاره کردیم عوامل موثر بر سئو سایت فراوانند. یکی از موارد مهم متا توضیحات است که امروز در این مقاله به اهمیت توضیحات متا و یا متا تگ توضیحات در سئو سایت می پردازیم.
متا تگ چیست؟
متا تگها المانهای HTML هستند که اطلاعاتی درباره صفحه وب را در اختیار موتورهای جستجو و کاربران قرار میدهند. این المانها باید درون تگ Head قرار گیرند. در بخش هد دو المان متا تگ توضیحات و متا تگ عنوان قرار میگیرند.
متا تگ توضیحات چیست؟
متا تگ توضیحات یک پاراگراف کوتاه است که در فایل HTML درج شده و توضیحاتی درباره محتوا ارائه میدهد. توضیحات متا می تواند در صفحه نتایج جستجو در زیر آدرس صفحه به نمایش در بیاید. به این حالت نمایش توضیحات متا، snippet هم گفته می شود.
توضیحات متا هنگامی که خود یا کاربران لینک سایت را در سایر سایت ها و شبکه های اجتماعی به اشتراک میگذارید نیز به نمایش در می آید.
توضیحات متا را در کجا اضافه کنیم؟
متا تگ توضیحات همانطور که گفته شد درون تگ Head قرار دارد. نحوه نوشتن تگ توضیحات متا به این صورت است:
<head>
<meta name=”description” content=”Here is a precise description of my awesome webpage.”>
</head>
در CMS های مختلف بخشی برای درج توضیحات وجود دارد این بخش ممکن است عناوینی مانند "توضیحات، توضیحات مختصر و... " داشته باشد.
چرا توضیحات متا دارای اهمیت می باشند؟
توضیحات متا میتواند بر روی تصمیم مخاطبان کالا و خدمات شما تاثیر گذارد و آنها را به کلیک روی لینک سایت شما در گوگل یا شبکه های اجتماعی تشویق نماید. افزایش نرخ کلیک و افزایش ترافیک سایت در نهایت به افزایش تعامل کاربران با سایت می انجامد. بنابراین متن توضیحات باید جذاب و مرتبط با متن صفحه و نیاز کاربر باشد.
آیا متا تگ توضیحات عاملی در رتبه گیری سایت است؟
گوگل به صراحت اعلام کرده است که متا تگ توضیحات یکی از عوامل رتبه دهی به سایت نمی باشد. اما توضیحات با کیفیت به افزایش نرخ کلیک Click-through rate می انجامد و افزایش نرخ کلیک خود یکی از عوامل ارتقاء رتبه در گوگل و سایر موتورهای جستجو است. استفاده از اسکیما در سئو نیز به دلیل افزایش نرخ کلیک و بهبود تجربه کاربری تاثیر مثبت زیادی دارد. مقاله اسکیما چیست را بخوانید.
چگونه توضیحات متا عالی بنویسیم ؟
هنگام تولید متن متا تگ توضیحات موارد زیر را مورد نظر داشته باشید:
کلمات کلیدی : مطمئن شوید که توضیحات متا دارای کلمات کلیدی اصلی صفحه میباشند. اگر متا تگ توضیحات در صفحه جستجوی گوگل به کارگرفته شود این کلمات کلیدی بالد Bold یا برجسته خواهند شد.
جملات خود را خوانا و قابل درک انتخاب کنید: استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در متا تگ توضیحات باعث ناخوانا شدن و نامفهوم شدن آن خواهد شد، با توجه به آنکه توضیحات متا بصورت ثانویه بر روی سئو سایت شما تاثیر می گذارد. نباید خوانایی و جذابیت متن را فدای به کارگیری کلمات کلیدی کرد.
به توضیحات متا بعنوان تبلیغی برای محتوای صفحه نگاه کنید: متن توضیحات باید تا جای ممکن جذاب و مرتبط باشد. توضیحات باید با محتوای متن شما هم آهنگ بوده و تا جای ممکن کاربر را به کلیک کردن روی لینک مطلب ترغیب کند.
طول: تعداد کاراکتر های متا تگ توضیحات باید بین 135-160 کاراکتر باشد. گوگل این عدد را جدیداً ارتقاء داده است. اگر تعداد کاراکتر ها بیش از این عدد باشد گوگل آن را در صفحه نتایج جستجو خواهد شکست.
نکته: اکنون توضیحات متا میتواند تا 300 کاراکتر هم باشد. اما باید به این نکته توجه داشت که گوگل مانند گذشته برای کلمات کلیدی متفاوت طول کاراکتر متفاوتی برای توضیحات صفحه جستجو میپذیرد. با کمی جستجو متوجه می شوید که در برخی کلمات کلیدی توضیحات بیش از 160 کاراکتر توسط گوگل شکسته شده اند. بنابراین همواره قبل از انتخاب طول کاراکتر توضیحات خود کلمه کلیدی را در گوگل جستجو کنید و تعداد مجاز کاراکتر برای توضیحات متا را تعیین نمایید.
توضیحات متا تکراری در صفحات خود به کار نبرید: گوگل صفحاتی که متا تگ کپی داشته باشند را ممکن است از صفحه نتایج جستجو حذف کند. اگر تعداد متا تگ های توضیحات کپی شده در سایت زیاد باشد کل سایت ممکن است با پنالتی روبرو شود.
از rich snippets استفاده کنید: ریچ اسنیپت rich snippets ها با افزودن اطلاعات به لینک سایت شما در صفحه نتایج جستجو به افزایش بازدید سایت شما کمک می کنند. سعی کنید از اطلاعات گرافیکی مانند ستاره برای نظر کاربران، فیلم و عکس و مانند اینها در این بخش استفاده کنید.
مثال هایی از به کارگیری اصولی متا توضیحات
در ادامه چند مثال از نحوه به کارگیری متا تگ توضیحات به صورت اصولی را مشاهده می کنید.
کلمه کلیدی " گوگل Adwords چیست "
توضیحات بسیار ساده و به زبانی قابل فهم نوشته شده اند. توضیحات باید جذاب باشد و درضمن مخاطب را تشویق کند که برای خواندن ادامه توضیحات بر روی لینک سایت شما کلیک کند.
در ادامه نمونه ای از به کارگیری markup به صورت ستاره برای نمایش رتبه داده شده به صفحه از سوی کاربران هستید. این روش میتواند همراه با یک توضیح کوتاه و به کارگیری واژه هایی که کاربر را به کلیک تشویق کند، بسیار کارامد باشد.
کلمه کلیدی “meta description”
همانطور که اشاره کرده بودیم گاهی گوگل به کلمات کلیدی خاصی اجازه میدهد که توضیحات بیشتری از دیگر کلمات کلیدی داشته باشند. عوامل دیگر نیز می تواند در امکان نوشتن توضیحات طولانی تر دخیل باشد. در تصویر زیر نمونه به کارگیری توضیحات طولانی در کلمات کلیدی که گوگل اجازه به کارگیری چنین توضیحاتی را داده است را مشاهده می کنید:
مثالهای به کارگیری نامناسب متا تگ توضیحات
کلمه کلیدی "best burgers in London"
در تصویر زیر مشاهده می کنیدکه سایت برای توضیحات صفحه درباره همبرگر توضیحاتی میدهد در حالیکه کاربری که این عبارت را جستجو کرده احتمالاً به دنبال یافتن مکانی برای خوردن همبرگر در شهر لندن است. درضمن در توضیحات از کلمه کلیدی مد نظر، عبارت Best در توضیحات درج نشده است.
کلمه کلیدی "captain america civil war review"
در این لینک نیز از rich snippet markup استفاده شده است اما کلمه کلیدی بدون آنکه اطلاعات بیشتری به ما بدهد در توضیح تکرار شده است. در ضمن به دلیل آنکه طول توضیحات بیش از حد بوده است گوگل توضیحات را شکسته نمایش داده است.
کلمه کلیدی "meta descriptions"
نام سایت High Rankings است ولی همانطور که مشاهده میکنید، ظاهراً گوگل نتوانسته است اطلاعات توضیحات صفحه را بخواند. و چنین مشکلی از سایتی که خود برای سئو ادعا دارد قابل قبول نیست.
اگر سئو سایت شما با مشکلی روبروست با کارشناسان ما در سئو 24 تماس بگیرید.


دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید