جان مولر از شرکت گوگل اعلام کرده است گه گوگل میتواند محتوای کپی را حتی قبل از ایندکس شدن آن توسط ربات های گوگل (crawled) تشخیص دهد.
سوالی که اینجا مطرح شده این است که آیا گوگل نسخه ترجمه شده ای از یک صفحه را کپی تلقی خواهد کرد. مثلاً ترجمه فرانسوی از یک متن انگلیسی، آیا از نظر گوگل کپی آن متن انگلیسی میباشد.
آیا گوگل توان تشخیص ترجمه های مختلف از یک صفحه را دارد؟ اگر چنین است این موضوع چه تاثیری در نتایج جستجو دارد؟
جان مولر برای پاسخ به این سوال تاکید می کند که گوگل بدنبال علائمی از کپی بودن محتوا میگردد و این مسئله حتی قبل از بررسی محتوای سایت رخ میدهد. بنابراین تنها راه گوگل برای انجام چنین تشخیصی ساختار URL صفحه است.
به عبارت جان مولر دقت کنید او تاکید میکند که قبل از crawling صفحه یعنی قبل از اینکه گوگل ربات های خود را برای تشخیص محتوا صفحه ارسال کند. بنابراین باید جایی در آدرس صفحه اشاره ای باشد که گوگل بتواند کپی بودن آن را تشخیص دهد.
این بخش میتواند بعنوان مثال پارامتر های زبانی در ساختار آدرس صفحه باشد. پارامتر هایی مانند language=English یا language=French یا language=German. فرض کنید تمام صفحات سایت محتوایی به زبان انگلیسی دارند بجز صفحه ای که در URL آنها عبارت language=Spanish درج شده است. در چنین حالتی این صفحه ممکن است نسخه اسپانیایی صفحه ای دیگر در نظر گرفته شود که کاربر با سویچ کردن زبان به آن صفحه وارد میشود. به این ترتیب ممکن است که این صفحه توسط گوگل در نظر گرفته نشود.
اما اگر زبان سایت را در نظر نگیریم. این نکته که جان مولر اعلام میکند در موارد دیگری نیز ممکن است محتوا را کپی تشخیص دهد. بعنوان مثال در ساختار صفحات همواره ممکن است که بخش هایی از ساختار صفحات کاملاً یکسان باشد.
جان مولر در پاسخ در این باره می گوید: محتواگذاران و مدیران سایت میتوانند با کمی دقت از ایجاد محتوای تکراری اجتناب کنند. ولی ایجاد محتوای تکراری در هر سایتی میتواند رخ دهد. خود گوگل هم از این قاعده مستثنی نیست.
پرسش و پاسخ با جان مولر:
جان مولر در ویدئویی که در ارتباط با محتوای تکراری ارائه داده است در پاسخ به سوال: آیا قرار دادن مطالبی که مخاطبان ما در گوگل پلاس برای ما نوشته اند در وب سایت و هایلایت کردن آن و استفاده از آن بعنوان مارک آپ Markup (در صفحه نتایج جستجو گوگل به نمایش در می آید.) از نظر گوگل مشکلی دارد یا خیر. پاسخ داد که قطعاً چنین محتوایی با سیاست گوگل مغایرت دارد. به طور کلی گوگل به شما امکان استفاده از این چنین محتواهایی را به عنوان Rich snippet نمی دهد. ولی شما میتوانید به مطالبی که خوانندگان در شبکه های اجتماعی برای شما می نویسند لینک بدهید. در ادامه سوال از جان مولر پرسیده شد که اگر این بازخورد ها بصورت اتوماتیک از گوگل پلاس خوانده شود و بصورت مارک آپ Mark up استفاده نشود چطور؟ جان مولر در پاسخ گفت که مطمئن نیست که این روش نیز با اصول گوگل همخوانی داشته باشد. ولی باید بیشتر این موضوع را بررسی کند.
سوال بعدی از جان مولر این بود که در سایت یک سری محتوای کپی شده بود که حذف شده است ولی با وجود حذف آنها و بروز رسانی نقشه سایت همچنان در وب مستر پیام خطا دریافت می کنیم دلیل این پیام های خطا چیست؟
جان مولر در پاسخ گفت که اگر روند حذف فایل ها را طبق راهنمای گوگل انجام داده باشید. احتمالاً با یک باگ در کنسول جستجو طرف هستیم که باید بررسی شود.
جان مولر تاکید کرد که صفحاتی که خطای 404 میدهند هیچ گونه تاثیری بر روی رتبه سایت در گوگل ندارند. بنابراین نیازی به نگرانی در باره این پیام خطا نیست. درست است که ما همیشه میگوییم که خطای 404 برای سایت خوب نیست. ولی گوگل میداند که این ها خطای تکنیکی هستند و تا زمانیکه شما مانع رباتهای گوگل برای دیدن این صفحات نشوید مشکلی برای سئو سایت شما وجود نخواهد داشت.
سوال بعدی این بود که با وجود آنکه سایت مپ سایت 10 سال است که ایجاد شده است و ربات گوگل همچنان روزانه برای بازدید به آن مراجعه میکند دلیل اینکار چیست؟
جان مولر توضیح میدهد که اینکار برای تشخیص بروز رسانی های سایت لازم است و هر بار که گوگل در نقشه سایت صفحه جدیدی مشاهده کند و یا صفحه ای از نقشه سایت حذف شود. ربات گوگل مجدداً به این فایل مراجعه خواهد کرد.
سوال: آیا قرار دادن یک عنوان ثابت بعنوان بخشی از نام صفحات کار درستی است؟
پاسخ جان مولر: به شرط آنکه این عنوان ثابت به مخاطبان شما اطلاعات بیشتری از محتوای صفحه بدهد انجام این کار بلامانع است. ولی در صورتیکه مخاطب با این عنوان ارتباط بر قرار نکند میتواند باعث مشکلاتی برای سایت شود. انجام این کار مستقیماً بر روی رتبه بندی سایت در گوگل اثری ندارد. بنابراین باید ببینید که نتیجه انجام آن بر روی نرخ کلیک مخاطبان در صفحه نتایج جستجو چیست. اگر عبارتی که شما استفاده می کنید. مخفف واژه ای است که کاربران آن را در گوگل جستجو می کنند. قطعاً این بخش از عنوان سایت می تواند به افزایش نرخ کلیک و افزایش فروش شما بیانجامد. اما اگر چنین نیست شما عنوان بهینه ای برای صفحات خود انتخاب نکرده اید. که این امر خود میتواند به افت رتبه سایت شما در گوگل بیانجامد.
سوال: برای یک شرکت طراحی سایت بهتر است که سایت مشتریانش را با کلمات کلیدی طولانی بهینه کند و یا با کلمات کلیدی کوتاه
پاسخ جان مولر: بهینه سازی سایت از آن مواردی نیست که من به شما بگویم باید از این راه بروید و یا آن راه سریعتر به نتیجه میرسد. شما باید برای تک تک مشتریان خود روش های مختلف را بررسی کنید و ببینید که مشتریانشان به کدام روش بهترین پاسخ را میدهند. برای یک سایت کلمات کلیدی بلند بهترین روش بهینه سازی است. و برای یک سایت این روش اصلاً کاربردی ندارد. و برای سایت دیگری این روش برای شروع کار مناسب است ولی با آن نمیتوان سایت را از یک حد بزرگتر کرد و باید در ادامه از کلمات کلیدی کوتاه استفاده کرد.
این پرسش و پاسخ ها برای یک ساعت ادامه داشت که قرار دادن ترجمه آن در این مقاله ممکن نیست.
مقالات مرتبط


دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید